Notícies

SEGON TALLER SECTORIAL DEL PROCÉS PARTICIPATIU DE LA REFORMA DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Dijous, 10 de Març de 2016
General
SEGON TALLER SECTORIAL DEL PROCÉS PARTICIPATIU DE LA REFORMA DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Aquest dimecres es va dur a terme el segon taller sectorial del procés participatiu per dur a terme la reforma del Reglament de Participació Ciutadana. Per tal de facilitar la participació de la ciutadania amb una estructura que faci possible l’anàlisi, la proposta i el debat amb els responsables electes de la ciutat, s’ha establert un procediment per tal d’arribar a un document final, que reculli les formes, els mitjans i els procediments d’informació i participació dels ciutadans i ciutadanes de Lleida.

En total, s’han previst un total de vuit tallers sectorials en què s’ha dividit el treball per debatre la revisió del document, als quals s’ha invitat a participar les 878 entitats que estan inscrites en el registre municipal. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, va presidir a la sala Paulo Freire, el segon taller al qual si han convocat 20 plataformes i marees diferents. Els altres set tallers estaran dedicats a nouvinguts (es va celebrar el passat 23 de febrer), ONG, entitats culturals, esportives, juvenils, socials, veïnals i cases regionals.

Aquesta proposta de treball consisteix en convocar tres reunions de cadascun dels tallers sectorials. La primera, de presentació, i les altres dues, de debats. També es faran reunions monogràfiques en els 14 consells de barri per recollir les propostes formulades. Amb tot el material s’elaborarà una memòria participativa per donar forma a les propostes recollides. Finalment, la secretaria general emetrà un informe jurídic previ sobre les conclusions.

Més informació sobre el Procés de Participació per a la Revisió del Reglament de Participació Ciutadana en el web: www.lleidaparticipa.cat, a través de la qual els ciutadans i ciutadanes també podran fer les seves aportacions, mentre duri el procés d'actualització.

 
  Tornar