Notícies

10è CONGRÉS DE CONVIVÈNCIA A LA CIUTAT

Divendres, 29 d'Abril de 2016
General
10è CONGRÉS DE CONVIVÈNCIA A LA CIUTAT

Aquest dijous la sala Jaume Magre ha acollit l’última jornada del 10è Congrés de Convivència a la Ciutat – Memorial Xavier Aluja. Les conferències de Fidel Molina, Daniel Gabarró i Fernando Pintado clouran aquesta edició que s’ha centrat en l’avui i el demà de la democràcia participativa als municipis. El tinent d’alcalde Joan Gómez ha presentat les conclusions que contribuiran a enriquir el contingut conceptual i normatiu del Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Lleida que s’està actualitzant.

Així, en aquesta última jornada, Fidel Molina, catedràtic en sociologia de la Universitat de Lleida, ha parlat de la “Participació i Ciutadania vs Ciutadania Participativa: reflexions sobre la darrera dècada a Lleida”. També la conferència “El lideratge en els moviments associatius formals i no-formals.”, impartida per Daniel Gabarró, mestre, psicopedagog i llicenciat en Humanitats. I, per finalitzar, s'ha fet la xerrada “Desenvolupament sociocomunitari, participació i govern local” a càrrec de Fernando Pintado, gerent dels Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona.

El congrés, que compleix una dècada i fa 7 anys que es dedica al Xavier Aluja impulsat des de l’Ajuntament de Lleida, s’obre a la ciutadania, a les associacions i les entitats, així com a les persones amb responsabilitat política o tècnica de les administracions públiques i de l’àmbit acadèmic interessades en aquesta temàtica. S'ha de remarcar que Jaume Aluja va ser regidor de la Paeria de l’any 2003 al 2008, encapçalant l’àrea de Drets Civils, Cooperació i Immigració des que es va incorporar a la corporació municipal fins al 2007. Amb una dilatada trajectòria en el món associatiu, cultural i veïnal, també destaca el seu impuls en la creació de l’Assemblea Municipal de les Religions.


 

  Tornar